Monday, November 17, 2008

Kambing Di Kasi


Suka kami berkongsi dengan permasalahan hari ini yang mana mereka2 yang arif tentang agama telah pun membuat keputusan bahawa Kambing yang dikasi (Weather) adalah sah dibuat Qurban dan Aqiqah. Mungkin kita pandai hukum hakam agama, namun janganlah kita terlebih pandai dari orang yang memang ariff dan yang menjaga hukum hakam di dalam negara kita ini. Hal2 yang melibatkan hukum perlulah diserahkan kepada mereka yang berkuasa atas bidang mereka. Untuk pengetahuan, kambing yang dikasi di australia adalah tujuan untuk menggemukkan kambing bagi menambah dagingnya, bukannya untuk mengurangkan daging. Kambing jantan di australia yang dikasi adalah dari baka yang bukan dari Full blood, kerana mereka hanya menggunakan baka full blood untuk breeding. Disertakan surat dari JAKIM untuk makluman semua....
Janganlah Menghalalkan Yang Haram atau Mengharamkan Yang Halal... Sesungguhnya yang halal itu adalah jelas, terang dan nyata dan yang haram itu juga adalah jelas, terang dan nyata.

1 comment:

Global Excellent Marketing Sdn.Bhd (GEM) www.gemsb.com said...

Sertai GEM Community secara percuma. Satu tapak untuk para Usahawan - usahawan berkongsi-kongsi maklumat dan pendapat (Forum, Blog, Iklan DLL) dalam bidang yang yang ceburi seperti Pertanian, Ternakan DLL.
www.gem.socialgo.com